Культурна віза передбачає ведення культурної діяльності на території Шенген країн. Підставою для оформлення культурної візи є:

-відвідання наукової організації;

-участь у спортивних змаганнях, олімпіадах, культурних і релігійних заходах тощо;

-поїздка з метою отримання освіти ( пройти курси, семінари чи відвідати майстер-класи).

Тобто, якщо Ви займаєтесь культурною діяльністю, маєте талант, який вартий уваги світу, тоді цей вид візи для Вас. Простий варіант поїхати за кордон – це вступити у вже існуючу культурну групу, яка мандрує світом, звичайно, що для цього у Вас мають бути відповідні вміння.

Культурну візу оформити не важко. Для цього необхідно мати запрошення від культурної організації, в яку Ви збираєтесь. Польські консульства оформляють культурні візи практично з 100% гарантією, так як відмов у такій візі майже не зафіксовано. Навіть, якщо потрібно потрапити на декілька денний захід, все одно Вам відкриють культурну візу терміном на 90 днів.

Приємним і є те, що деякі установи не тільки висилають запрошення, але й подають запит на скасування візового збору для людини, що планує отримати візу. В свою чергу такий запит істотно заощадить кошти, які потрібно виділити на оформлення візи.

Документи, що потрібні для участі в культурній діяльності за кордоном:

Письмове запрошення від організаторів (має бути вказано номер телефону відправника і дата відправки).

У запрошенні має вказуватись:

-дата видачі запрошення, контактні дані відправника і печатка організації;

-мета та тривалість творчого заходу;

-інформація, щодо покриття витрат громадянина України під час його перебування в Польщі;

Документи, що потрібні для оформлення культурної візи:

-дійсний закордонний паспорт(має бути дійсним не менше ніж три місяці після закінчення терміну відкритої візи, обов’язкова наявність як мінімум двох чистих сторінок), потрібні також копії сторінок паспорта з відмітками, якщо такі є;

-внутрішній паспорт, ідентифікаційний номер і копії;

-два фото 3*4;

-страховий поліс;

-заповнена анкета;

-квитанція про оплату візового збору;

-довідка з роботи;

-довідка з банку, що засвідчує рух коштів за останні 6 місяців;

-запрошення від організації, що Ви запрошені у рамках співпраці;

-довідка, про те, що Ви офіційно займаєтесь творчою діяльністю і належите до однієї з культурних груп України;

-запис на подачу документів(реєстрація).

Культурна віза – це різновид Шенген візи. Ця віза дозволяє подорожувати країнами Європи. Але зауважте, що особа, яка перебуває на території ЄС з оформленою культурною візою не має права займатись діяльністю, яку не передбачає дана віза.

Якщо Ви майстр чи майстриня власної справи, вмієте робити щось захоплююче і варте уваги. Тоді не втрачайте нагоди подорожувати і показати своє вміння світові.

Для того аби уточнити необхідний пакет документів для культурної візи і ціни телефонуйте нам і ми допоможемо Вам вирішити всі питання пов’язані з оформленням візи:

(098)35-68-094

(099)92-06-710

(063)02-43-994